Dennis heeft tijdens zijn loopbaan kennis gemaakt met alle facetten van de installatietechniek.
“22 Jaar geleden kwam ik toevallig in de installatietechniekbranche terecht. Als leerling 1e monteur industrieel onderhoud ( machinepark), beviel mijn eerste “werkgever” zo goed, dat ik er ging werken.”

Er volgt een reorganisatie en Dennis moet op zoek naar een andere baan. Het bedrijf wat aan de overkant op het bedrijventerrein is gevestigd, zoekt een servicemonteur installatietechniek en hij gaat hier aan de slag. Een schot in de roos, want hij vindt de installatietechniek meteen erg interessant. In de jaren die volgen, schoolt Dennis zich verder en werkt bij werkgevers die een positieve bijdrage leveren aan zijn ontwikkeling in de branche. Hij behaalt zijn HBO-diploma Installatietechniek, groeit door tot tekenaar, werkvoorbereider, projectleider, technisch adviseur en wordt uiteindelijk commercieel manager.
“In 2020 komt Paree op mijn pad. Wij raakten aan de praat. Zij waren van plan om InTec over te gaan nemen en zagen in mij, mede door mijn uitgebreide kennis op het gebied van E en W-installaties, potentie als directeur bij InTec. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en zo startte ik, na de overname in 2021, enthousiast als nieuwe directeur,” aldus Dennis.

Visie InTec

Dennis heeft een duidelijke visie voor zijn bedrijf.
“Wij streven naar het zijn en blijven van dé kwalitatief beste totaalinstallateur. Dit realiseren wij door ons dagelijks bezig te houden met: het toepassen van een duurzame werkwijze, het behouden van de relatie met klanten, durf om te innoveren en het binden, boeien en behouden van onze medewerkers.”

Samenwerking Paree en InTec

Om totaaloplossingen te bieden, is het van belang dat de samenwerking met Paree goed verloopt.
“De samenwerking intensiveert; collega’s leren elkaar beter kennen en gaan vaker gebruik maken van elkaars expertise(s). We hebben inmiddels al best een aantal projecten samen succesvol afgerond. De klanten ervaren het als prettig om met één partij te werken en niet ook nog met een neveninstallateur met eigen belangen rekening te moeten houden.”

Innovatie bij Paree en InTec

Dennis vertelt trots hoe InTec met innovatie omgaat: “In alles wat ik doe streef ik naar vernieuwing en verbetering. Zijn er nieuwe technieken op de markt? Installatiemethodes om toe te voegen? Wij gaan ze proberen. Ik krijg hiervoor ook alle vrijheid van Paree.
Er is binnen Paree ook een innovatieteam. Door onze werktuigbouwkundige kennis te delen, kunnen wij ons verder ontwikkelen op het gebied van regeltechniek, IoT (Internet of Things), monitoring en afstandsbeheer. Dit kunnen wij dan op onze beurt weer aanbieden aan onze klanten.

Dennis en Iris in overleg

Toekomst InTec

Er zijn wel verschillende uitdagingen die in de (nabije) toekomst op het pad van InTec komen.
“Wij werken in een dynamische branche, waar veel van ons wordt gevraagd. Wereldzaken zijn van invloed. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie en alle regelgeving daaromheen.
Richting de  toekomst maak ik me absoluut geen zorgen over de hoeveelheid werk, maar wel over hoe wij deze kunnen verzetten. Hiervoor zijn namelijk wel voldoende medewerkers en materialen nodig.”
Het is enorm belangrijk, zeker ook gezien de schaarste op de arbeidsmarkt, dat de medewerkers zich gewaardeerd en gemotiveerd (blijven) voelen.
Dennis knikt instemmend en vervolgt: “Ze moeten met plezier naar hun werk gaan én het werk ook leuk vinden wat ze doen. Wij proberen altijd de juiste persoon naar de juiste werkzaamheden te sturen. Het is een kwestie van goed luisteren en hierop inspelen.
Tijdens onze personeelsbijeenkomsten is er altijd sprake van hoor en wederhoor. Niets is onbespreekbaar. Iedereen loopt zonder moeite mijn kantoor binnen en dat is prettig!
Ook de samenwerking tussen de afdelingen elektra en werktuigbouwkunde is ontzettend goed. Het is heel bijzonder dat er geen twee kampen zijn. Ze zoeken elkaar op en helpen elkaar. Een mooie bedrijfscultuur, waar ik trots op ben.”