Als gecertificeerd inspectiebedrijf kunnen we bij InTec en Paree inspecties en keuringen aan uw elektrotechnische installaties en gereedschappen uitvoeren. Voorkom gevaarlijke situaties met betrouwbare, veilige en energiezuinige installaties, hulpmiddelen en noodverlichting. Alles in perfecte staat!

Gert-Jan vertelt over zijn werk bij Paree

Veilige elektrotechnische installatie en hulpmiddelen

De Arbowetgeving verplicht een werkgever om voor zijn medewerkers een veilige werkomgeving te realiseren. Periodiek uw installaties en elektrische hulpmiddelen (handgereedschappen) laten inspecteren en keuren door een gecertificeerd inspectiebedrijf is hier onderdeel van. Alles om een veilige werkomgeving te creëren.
Er bestaat ook vaak een keuringsverplichting van uw elektrotechnische installaties en hulpmiddelen vanuit het verzekeringswezen of gemeenten.

De resultaten van de inspectie ontvangt u in een rapport (logboek). Hierin staan de noodzakelijke aanpassingen en aanbevelingen vermeld. Deze eventuele werkzaamheden kunnen wij uiteraard voor u verrichten.

NEN 1010 en NEN 3140

Als gecertificeerd keuringsbedrijf kunnen wij NEN 1010 en 3140 uitvoeren.
Wat is het verschil tussen beide inspecties?

NEN 1010

Elektrotechnische installaties in woningen en bedrijfspanden moeten voldoen aan de norm NEN 1010. Dit geldt zowel voor nieuwe installaties als aangepaste installaties.
NEN 1010 omvat veiligheidsvoorschriften die de kwaliteit en betrouwbaarheid van een installatie garandeert.

NEN 3140

Bij een NEN 3140 keuring wordt naast de elektrische installatie ook ook het elektrisch handgereedschap geïnspecteerd. Met als doel de veiligheid van uw medewerkers te borgen. NEN 3140 vindt zijn oorsprong in de Arbowet.

NEN 3140 inspecties

Noodverlichting

Om in een gebouw een veilige situatie voor bezoekers en/of werknemers te garanderen moet ook de noodverlichting perfect functioneren. Het is dan ook wettelijk verplicht om deze regelmatig te laten inspecteren.
Bij zo’n inspectie worden armaturen en accu’s gecontroleerd en getest.

SCIOS Veiligheidsinspecties

De SCIOS Veiligheidsinspecties checken het elektrotechnisch materieel op (brand)veiligheid.
Met SCIOS Scope 8 en 9, met een deel van de NEN3140 als uitgangspunt, voldoet u als werkgever volledig aan de eisen van de verzekeraars.
Ten behoeve van de specifieke inspectie van elektrisch materieel op brandrisico is een aanvullende brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10, gebaseerd op NTA 8220, ontwikkeld.

Voor meer informatie over SCIOS Scope inspecties verwijzen wij u graag door naar onze collega’s van Paree.
SCIOS Scope inspecties Paree

Iris Lodder

Voor al uw vragen op het gebied van Service en Beheer

Wat zijn de eisen en wensen van uw organisatie? Graag kom ik met u in gesprek.
Maak kennis met Iris Of bel 0113 783000