Elektrische auto’s zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Met een passend laadstation, kunt u uw elektrisch voertuig onbezorgd opladen. Op welke locatie u uw laadstation ook wilt realiseren, wij vinden er de juiste oplossing voor.

Laadoplossing op maat

Wilt u ook verduurzamen en voor uw medewerkers elektrische voertuigen aanschaffen? Hiervoor heeft u ook laadstations op uw bedrijventerrein nodig. Wij denken met u mee en kunnen voor elke locatie een passende oplossing realiseren.

Inmiddels hebben wij voor verschillende opdrachtgevers laadstations geplaatst.
Voor advies, realisatie, energiemonitoring, service en onderhoud kunt u bij ons terecht. Een duurzaam laadstation volledig aangepast aan uw bedrijfventerrein.

Auto aan laadpaal

Welke laadpalen zijn er?

Er zijn twee typen laadpalen. Een AC of een DC uitvoering.
Graag vertellen wij u meer over de verschillen.

AC-laadpaal

AC, Alternating Current, betekent wisselstroom. Wisselstroom is de stroom die bij ons thuis allemaal uit de contactdoos komt. 230 Volt bij 50 Hertz.
Een elektrische auto loopt op gelijkstroom (DC-stroom).
Met de AC-laadpaal wordt AC-stroom omgezet naar DC-stroom.

DC-laadpaal

DC, Direct Current, betekent gelijkstroom. Niet alleen een elektrische auto, maar ook heel veel elektronische apparaten lopen op gelijkstroom.
De DC-stroom uit de laadpaal, stroomt via de snellaadpoort (CCS of Chademo) naar de accu van de auto.
De DC-laadpaal, laadt in tegenstelling tot de veel verkochte AC-lader, sneller. Deze heeft namelijk geen omvormer nodig.

Sneller opladen zonder omvormer

Uit ervaring weten wij inmiddels dat een DC-laadpaal echter sneller laadt.
Na metingen bij een klant kwamen wij tot de volgende conclusie.
De auto van de klant kan zowel op 1-fase AC als op een DC met een CCS aansluiting laden. Met de AC-variant kon hij maximaal 7,4 kW op 1 fase laden. Met de nieuwe DC-lader, die in hun geval met 30kW is uitgevoerd, kan hij nu ook laden met 30kW. Wat een verschil!

Dennis Plandsoen

Wilt u meer informatie over duurzame oplossingen?
Maak kennis met Dennis Of bel 0113-783000