Zelf stroom opwekken met een warmtepomp volgens het principe van warmtekrachtkoppeling.

De installatie van een warmtepomp is een uitstekende manier om een pand op een duurzame manier te verwarmen met een besparing op uw maandelijkse energiekosten.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een innovatief en duurzaam systeem dat samen met of in plaats van uw CV-ketel functioneert.
Het apparaat onttrekt warmte aan de lucht of het grondwater. Door het verbrandingsproces van de warmtekrachtkoppeling kan er zowel warmte als stroom opgewekt worden. De gasverwarming levert niet alleen warmte, maar wekt daarnaast ook stroom op. Super praktisch en duurzaam. Er is weinig brandstof nodig om stroom en warmte te genereren. U kunt zo flink besparen op uw maandelijkse energiekosten. Bovendien zorgt het gebruik van een warmtepomp voor een lagere CO2-uitstoot.
Bepaalde warmtepompen kunnen tegelijkertijd ook nog functioneren als mechanisch ventilatiesysteem ter verbetering van de luchtkwaliteit in uw pand.

Warmtepomp boiler

Hoe werkt een warmtepomp?

Het apparaat onttrekt warmte aan de buitenlucht of het grondwater, is zo in staat om zonder gasverbruik uw pand te verwarmen en warm water te leveren. Bepaalde warmtepompen kunnen tegelijkertijd functioneren als mechanisch ventilatiesysteem, wat bevorderlijk is voor de luchtkwaliteit in uw pand.
Ook zijn er warmtepompen die verwarmen én koelen. Ideaal. In de winter verwarmen en in de zomer koelen met slecht één apparaat.

Warmtepomp Remeha

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, die een andere werking en andere voor- en nadelen hebben.
Graag informeren wij u hierover.

Meer informatie over subsidie warmtepompen

Warmtepompen Zeeland
Dennis Plandsoen

Wilt u meer informatie over duurzame oplossingen?
Maak kennis met Dennis Of bel 0113-783000