Vragen? Bel: 0113 - 783 000
Spoed buiten openingstijden?
Bel: 0113 - 783 000
Contact

Zonne-energie, Zonnepanelen

In verband met de toenemende vraag naar zonnepanelen is het op dit moment helaas niet mogelijk om nieuwe aanvragen in behandeling te nemen. Het spijt ons dat wij u op dit moment niet van dienst kunnen zijn.

Wanneer de orderportefeuille het toelaat zullen online aanvragen weer in behandeling genomen worden.
Heeft u overige vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op via het algemene contactformulier.

Zonne-energie, duurzaam en verantwoord

Wij als vooruitstrevend installatiebedrijf willen een steentje bijdragen aan een duurzamer milieu, door onder andere zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen maken het mogelijk om de kracht van zonlicht om te zetten naar energie. De zonnepanelen worden ook wel PV-cellen genoemd. Dit staat voor Photo-Voltaic-cellen. De zonnepanelen kunnen wij eenvoudig op het dak van uw huis of bedrijfspand te plaatsen.

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die uit meerdere lagen silicium bestaan. Deze cellen maken het omzetten van zonne-energie naar elektriciteit mogelijk.

Wat heeft u nodig om zonnepanelen te plaatsen?

Om het gehele systeem te kunnen installeren zijn een aantal onderdelen vereist om het systeem werkend te krijgen. Hierbij gaat het uiteraard om de zonnepanelen zelf, maar ook een power-optimizer onder elke paneel, een omvormer en UV-bestendige elektriciteitskabels behoren hiertoe.

Hiervoor werken wij met SolarEdge.

Waarom SolarEdge?

Traditionele PV-systemen bestaan uit zonnepanelen die, net als een kerstboomverlichting, in serie met elkaar geschakeld zijn (in een string). Als een enkel paneel om wat voor reden dan ook slecht presteert (door bijvoorbeeld schaduw, stof of vuil), presteren de andere panelen in die string ook slecht. Hierdoor daalt de energieproductie over de hele string.

Om deze problemen te voorkomen, maken wij gebruik van het systeem van SolarEdge. Met dit systeem wordt op elk zonnepaneel een slimme elektronische unit aangesloten: de power optimizer. Power optimizers maximaliseren de productie van zonne-energie van elk paneel afzonderlijk en verminderen daardoor vermogensverliezen. Als een afzonderlijk paneel slecht presteert, heeft dit geen invloed op de prestaties van de andere panelen in de string. 

Door gebruik te maken van SolarEdge voorkomt u (in vergelijking met andere systemen) opbrengstverliezen bij situering zonder schaduw (-6%) en met schaduw (-15 tot wel -20%).

De opbrengst van elk paneel kan afzonderlijk worden uitgelezen:

Door de SolarEdge omvormer aan te sluiten op internet kunt u op het online portal, altijd en overal, elk individueel PV-paneel monitoren. Zo bent u constant op de hoogte van de prestaties van uw PV-systeem.

Eenvoudig en flexibel beheer ten opzichte van string-omvormer:

Flexibel situering op uw dak:

Met een string-omvormer moeten de panelen geplaatst worden op dezelfde windrichting en onder dezelfde hoek. Met SolarEdge mag ieder zonnepaneel onder een andere hoek en in een andere richting geplaatst worden.

Verschillende panelen te gebruiken:

Met een string- omvormer dienen alle panelen van hetzelfde merk en type te zijn. Dit kan problemen opleveren als u na enkele jaren een paneel moet vervangen, omdat deze bijvoorbeeld niet meer verkrijgbaar is. Met SolarEdge kunt u verschillende soorten zonnepanelen door elkaar gebruiken.

Een veiliger systeem bij storing, eventuele gebreken en brand

Een zonnepaneel geeft ongeveer 37 Volt gelijkspanning. Als we 10 zonnepanelen in serie aansluiten staat er 10 x 37 Volt = 370 Volt op de kabels. Deze spanning is met geen mogelijkheid van de kabels af te krijgen, zolang de zonnepanelen door-gekoppeld zijn. Zelfs als de stroom binnen wordt uitgeschakeld, blijft er 370 Volt op de gelijkspanningskabels staan. Dit kan gevaar opleveren bij brand en bij werkzaamheden aan de installatie. Bij brand kan de brandweer bijvoorbeeld niet blussen. De power optimizers van SolarEdge controleren eerst of de installatie helemaal veilig is en schakelen de panelen daarna pas in. Bij een storing brengen ze de spanning direct terug naar 1 Volt.

Terug leveren energie

Wij adviseren om contact op te nemen met uw energieleverancier. Als u meer stroom opwekt dan u op dat moment verbruikt levert u stroom automatisch terug aan het elektriciteitsnetwerk. Raadpleeg uw huidige energieleverancier voor de exacte voorwaarden en voor het eventuele plaatsen van een “slimme meter”.