Vragen? Bel: 0113 - 783 000
Spoed buiten openingstijden?
Bel: 06 51 55 67 68
Contact

Zonne-energie, Zonnepanelen

Wij als vooruitstrevend installatiebedrijf willen een duurzamer milieu. Hier helpen wij dan ook graag aan mee door zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen maken het mogelijk om de kracht van zonlicht om te zetten naar energie. De zonnepanelen worden ook wel PV-cellen genoemd. Dit staat voor Photo-Voltaic-cellen. De zonnepanelen zijn eenvoudig op het dak van uw huis of bedrijfspand te plaatsen.

Het zonnepaneel

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die uit meerdere lagen silicium bestaan. Deze cellen maken het omzetten naar elektriciteit mogelijk. In Nederland is het zo dat de zonnepanelen nooit op 100% van het wattage kunnen presteren. In berekeningen wordt daarom uitgegaan van een opbrengst van 80% uitgedrukt in wattage. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Watt-piek, één Watt piek levert in Nederland ongeveer 0,9 kWh op. Op jaarbasis kunt u dus 225 kWH aan stroom opwekken door het plaatsen van één zonnepaneel.

De Installatie

Om het gehele systeem te kunnen installeren zijn een aantal onderdelen vereist om het systeem werkend te krijgen. Hierbij gaat het uiteraard om de zonnepanelen zelf, maar ook een omvormer en elektriciteitskabels behoren hiertoe. De plaatsing van de zonnepanelen staat direct in lijn met het rendement dat u weet te behalen met de zonnepanelen. In Nederland presteren de zonnepanelen het beste in het westen van Nederland. Wanneer het dak van uw huis of bedrijfspand richting het zuiden is gesitueerd en het mogelijk is om de zonnepanelen onder een hellingshoek van 30 graden te plaatsen is het rendement het hoogst.

Rendement

Niet geheel onbelangrijk is het rendement dat u op de investering van de zonnepanelen kunt behalen. Gecombineerd met de toenemende energieprijzen en de huidige ontwikkelingen is het mogelijk om 10% rendement te behalen. U genereert groene stroom en behaalt ook nog een financieel rendement.

Reinigen van de zonnepanelen

Het verdient de aanbeveling om regelmatig de zonnepanelen schoon te maken.  Oppervlakkig stof regent wel van de panelen, maar net als met ramen ontstaat er uiteindelijk toch hardnekkiger aanslag en dat vermindert het rendement van uw panelen. 

Voorkeur voor het reinigen is om dit tijdens bewolkt weer te doen met zacht water in plaats van hard (kalkrijk) water. Het is ook aan te raden om de panelen niet met een hogedrukreiniger te reinigen in verband met waterschade aan de panelen. Dit kunt u in veel gevallen beter met een telescoopwisser doen.

Hoe regelmatig u de zonnepanelen moet reinigen is afhankelijk van de ligging en de mate van vervuiling. Ons advies is om de panelen eenmaal per jaar te reinigen met een telescoopwisser en osmosewater door een glazenwassersbedrijf.

Offerte op maat

Bent u positief geworden over de plaatsing van zonnepanelen, maar zijn er nog onduidelijkheden of concrete vragen? Dan is dat geen enkel probleem. In een persoonlijk gesprek laten wij u graag de voordelen zien van zonnepanelen. Ook laten wij u kennis maken met de andere duurzame oplossingen die wij u kunnen bieden. Het is mogelijk om nog meer rendement te behalen met alternatieve energiebronnen. Wij kunnen u natuurlijk een offerte op maat aanbieden voor de plaatsing van de zonnepanelen en andere mogelijke duurzame oplossingen.

Informatie aanvraag: Zonne-energie, Zonnepanelen

* Verplichte velden