Vragen? Bel: 0113 - 783 000
Spoed buiten openingstijden?
Bel: 0113 - 783 000
Contact

Ventilatie

Het ventileren van een ruimte in een woning of bedrijfspand is van groot belang om de luchtkwaliteit te waarborgen en verontreiniging te voorkomen. Ventileren is niets anders dan het noodzakelijke verversen van de lucht die aanwezig is in een bepaalde ruimte. 

De rol van ventilatiesystemen bij het voorkomen van coronabesmettingen blijft vragen oproepen.  Volgens het RIVM is het mogelijk dat het coronavirus in een slecht geventileerde ruimte urenlang aanwezig blijft in fijne vochtdruppels die in de lucht blijven hangen. 

Het RIVM ziet echter nog geen bewijs dat deze aerosolen het virus ook kunnen overdragen. 

Aanpassingen van het ventilatiesysteem zijn volgens RIVM niet nodig en de geldende richtlijnen en onderhoudsinstructies blijven van kracht. Het RIVM stelt wel dat het van belang is dat er mogelijkheden zijn om te ventileren; goed ventileren is nodig voor het verversen van de lucht en draagt bij aan een prettig en gezond binnenklimaat.

Bij kouder weer wordt het onaangenaam om ramen en deuren open te zetten. Een goed ventilatiesysteem is dan noodzakelijk om voldoende verse lucht aan te voeren. Dit vraagt om een oplossing op maat. Aan de hand van de bouwkundige gegevens van uw pand, de functie en de bezettingsgraad van het pand kan beoordeeld worden welke ventilatie installatie passend is.
Wij denken hier uiteraard graag in mee. 

Klik hier voor meer informatie over het laatste advies van het RIVM inzake ventilatie installaties. 

Mechanische ventilatie

Voor druk bezochte ruimtes is het van groot belang dat de luchtkwaliteit gewaarborgd is. Immers, u wilt niet dat door de luchtkwaliteit mensen ziek of onwel worden.

Waarborg de luchtkwaliteit. Wij adviseren uw daarin graag.

Voordelen gelijkstroom woonhuis ventilatie box

Als uw CV ketel aan vervanging toe is zal dat waarschijnlijk ook gelden voor de ventilatieunit.

De CVE ECO RFT is een centrale ventilatie-eenheid (CVE) die tot wel 83% minder energie verbruikt dan vergelijkbare producten. Aan de aanschafprijs merkt u daar niets van. Bovendien is de CVE ECO RFT eenvoudig en overal in huis te bedienen met de draadloze driestandenregelaars; zelfs vanuit de badkamer of de keuken. De draadloze bediening zorgt bovendien voor lagere installatiekosten.

Informatie aanvraag: Ventilatie

* Verplichte velden