Vragen? Bel: 0113 - 783 000
Spoed buiten openingstijden?
Bel: 0113 - 783 000
Contact

Elektrotechnische Inspectie

InTec Installatietechniek is gespecialiseerd en gediplomeerd in het uitvoeren van inspecties en metingen aan elektrotechnische- en noodverlichtingsinstallaties. Periodieke inspectie van uw installatie is een belangrijke zaak waar wij veel waarde aan hechten.

Het doel van het inspecteren van uw installaties - met passende regelmaat - is om gebreken te ontdekken die zich na ingebruikstelling kunnen voordoen, de werking kunnen belemmeren of een mogelijke gevarenbron voor personeel kunnen zijn. De resultaten worden gedocumenteerd in een rapport (logboek) en deze worden u digitaal doorgestuurd. Daarnaast communiceren wij de eventuele aanbevelingen voor noodzakelijke aanpassingen.

Elektrotechnische installaties in woningen en bedrijfspanden dienen te voldoen aan de norm NEN 1010. Dit geldt zowel voor nieuwe installaties als wanneer een installatie uitgebreid/aangepast wordt. De norm NEN 1010 omvat een reeks veiligheidsvoorschriften betreffende de kwaliteit en betrouwbaarheid van elektrotechnische installaties.

De periodieke inspectie van de installatie heeft als doel om de installatie veilig te houden en vindt vooral zijn oorsprong in de Arbowet. Deze verwijst naar de norm NEN 3140. Behalve op grond van de Arbowet wordt een periodieke inspectie ook vaak geëist in de voorwaarden van een brandverzekering of op last van gemeenten. Is de geëiste inspectie niet aantoonbaar? Dan kan dit nadelige gevolgen hebben.

De noodverlichting in een gebouw zorgt in belangrijke mate voor een veilige situatie voor bezoekers en/of werknemers. Om deze veilige situatie te garanderen is het wettelijk verplicht om deze regelmatig te inspecteren op goede werking. Bij deze inspectie worden armaturen en bijbehorende accu's geïnspecteerd en uitvoerig getest. 

Wij helpen u graag om bovenstaande zaken op orde te brengen en te houden, zodat u hier geen omkijken meer naar heeft.

Meer weten?  InTec Installatietechniek informeert u graag nader, toegespitst op uw situatie.

Informatie aanvraag: Elektrotechnische Inspectie

* Verplichte velden