Paree en InTec vullen elkaar perfect aan

InTec is sinds 2021 dochterbedrijf van Paree B.V uit 's-Heerenhoek. Paree is ook een familiebedrijf, bestaat ruim 90 jaar en heeft met 225 vakmensen kennis en ervaring op het gebied van Industriële automatisering, Elektro, Telecom en IT. Samen bieden wij totaaloplossingen en ontzorgen onze klanten volledig.

Ramon BBL

Ramon (26 jaar) monteur elektrotechniek vertelt…

“Het leuke van mijn werk is het technische gedeelte, het werken met mijn handen en meteen resultaat zien.”

Ramon werkt sinds 2020 als leerling monteur bij InTec. Hij volgt de BBL-opleiding 1e monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit (MBO niveau 3).
Na de opleiding tot logistiek teamleider (MBO) en twee jaar als ZZP-er in de zonnepanelen, wilde Ramon zichzelf toch verder scholen. Hij zocht een BBL-leerwerkplek in de elektrotechniek en kwam bij InTec terecht.

Ramon heeft het prima naar zijn zin bij InTec

“InTec is een kleinschalig en leuk bedrijf met geen standaard 8-5 mentaliteit. Ik ken bijna iedereen en de onderlinge sfeer is goed.
Het leuke van mijn werk is het technische gedeelte, het werken met mijn handen en meteen resultaat zien.”

Iedere medewerker krijgt bij ons familiebedrijf volop kansen om zichzelf te ontwikkelen en dat pakt ook bij Ramon succesvol uit.
Hij vertelt met trots: “Bijna een jaar werk ik nu aan het project ’t Hofje in Vlissingen. Bij deze 14 nieuwbouwwoningen leg ik de volledige elektrische installaties aan. In het begin kreeg ik nog begeleiding van een ervaren monteur, maar daarna ben ik alles zelfstandig gaan doen. Heb ik een vraag dan is mijn werkplekbegeleider via Teams of telefonisch altijd bereikbaar. Omdat InTec mij vrij snel de kans gaf om dit project zelfstandig uit te voeren, geeft dat mij extra motivatie om het perfect te doen.
Ook op school gaat het goed. Ik ben mijn driejarige opleiding aan het versnellen en ga deze zeer waarschijnlijk in Twee jaar (mei 2023) afronden.”

Waardering van InTec

InTec geeft Ramon echt het gevoel dat hij gewaardeerd wordt. “Zo kreeg ik al vrij snel een eigen auto van de zaak en sinds kort rijd ik zelfs in een splinternieuwe bus.”
Hij kan het iedere techneut aanraden om bij InTec te komen werken.
Er is goede communicatie over en weer door de korte lijntjes en dat is goed. Verder geven ze je de kans en tijd om je opleiding goed te kunnen volgen. Ook op de werkvloer mag je heel veel verschillende werkzaamheden verrichten. Ze laten je bijvoorbeeld niet 8 weken lang alleen maar kabels trekken, want daar leer je niet genoeg van. Je leert hierdoor het vak écht goed in de praktijk.
Het is gewoon een leuk  bedrijf om te werken.”

Veel ervaring opdoen op de werkvloer

Ramon denkt ook al na over zijn toekomst bij InTec. “Aansluitend wil ik de tweejarige opleiding Technicus engineering elektrotechniek (MBO 4) volgen. Verder ga ik heel veel ervaring opdoen op de werkvloer, zodat ik na een x-aantal jaren werken, wel op kantoor aan de slag kan gaan.”