Paree en InTec vullen elkaar perfect aan

InTec is sinds 2021 dochterbedrijf van Paree B.V uit 's-Heerenhoek. Paree is ook een familiebedrijf, bestaat ruim 90 jaar en heeft met 225 vakmensen kennis en ervaring op het gebied van Industriële automatisering, Elektro, Telecom en IT. Samen bieden wij totaaloplossingen en ontzorgen onze klanten volledig.

Laurens (37 jaar) 1e monteur werktuigbouwkunde vertelt…

“Ik kreeg een warm welkom, een familiegevoel. Ik mocht als BBL-leerling meteen met de monteurs Werktuigbouwkunde (W) het veld in.

Laurens stond in 2008, na het afronden van zijn VMBO theoretisch, met een sollicitatiebrief voor de deur bij Johan en Dianne Lodder van InTec. Hij kende ze van het dorp (waar hij zelf ook woont), werd aangenomen en ging als BBL-er aan de slag.
“Ik kreeg een warm welkom, een familiegevoel. Ik mocht meteen met de monteurs Werktuigbouwkunde (W) het werkveld in.
Mijn hart ligt ook echt bij de W; veel variatie en uitdaging.”

Meer dan 12,5 jaar bij InTec

Laurens heeft zijn 12,5 jarig jubileum bij InTec alweer een tijdje achter de rug (november 2021). Er is in de loop der jaren veel veranderd. “Alles op het gebied van de techniek wijzigt snel. Ik heb me vanaf 2012 verder gespecialiseerd in koelingen. Naast het behalen van mijn koeling papieren, volg ik nu geregeld cursussen van fabrikanten. Ik vind mijn vakgebied interessant en wil mezelf blijven ontwikkelen. Kom ik toch iets tegen in de praktijk waar ik niet uitkom, dan bel ik gewoon met de fabrikant en/of collega’s.”

Groot project met alles erop en eraan

Momenteel werkt Laurens aan het project ‘Retraitecentrum in Burgh-Haamstede’. Hij vertelt enthousiast: “Dit is één van de grootste projecten die ik tot nu toe heb gedaan. Een nieuwbouw retraitecentrum met 18 eenpersoonskamers en diverse gemeenschappelijke ruimtes. Met alles erop en eraan. Wij realiseren hier twee koelinstallaties, sanitair voor de kamers, ventilatie installatie en een ketelhuis. De totale bouw duurt tot ongeveer half mei 2023.

Met plezier naar zijn werk

InTec is een leuke en betrokken werkgever. “Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. Het is gezellig onder elkaar. Zijn er problemen, ook op persoonlijk vlak, dan is er altijd een luisterend oor.
De personeelsvereniging organiseert geregeld leuke dingen. Bowlen, karten, bootvissen, een GPS wandeltocht en nog veel meer. Ieder jaar is er ook een bbq en kerstdiner.”

Laurens is tevreden met waar hij nu staat. “Doorgroeien naar een kantoorfunctie is zeker de komende 10 jaar nog niet aan mij besteed. Ik ben graag nog fysiek en nadenkend op de werkvloer bezig.
Hier en daar volg ik een cursus om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de techniek.”