Paree en InTec vullen elkaar perfect aan

InTec is sinds 2021 dochterbedrijf van Paree B.V uit 's-Heerenhoek. Paree is ook een familiebedrijf, bestaat ruim 90 jaar en heeft met 225 vakmensen kennis en ervaring op het gebied van Industriële automatisering, Elektro, Telecom en IT. Samen bieden wij totaaloplossingen en ontzorgen onze klanten volledig.

Werken bij Paree | Frank

Frank (53 jaar) projectleider werktuigbouwkunde vertelt…

Van servicemonteur naar projectleider. “Sinds mijn eerste werkdag is er veel veranderd bij InTec.”

InTec is gegroeid en zeer professioneel

“Na het behalen van mijn MAVO diploma ben ik gaan werken als montagemonteur. Ik wilde heel graag de service in en toen ik in 2000 een vacature voor servicemonteur bij InTec in de krant zag, heb ik meteen gereageerd.”
Frank kwam in dienst. Hij vertrok in 2005 naar de Noordoostpolder, keerde na een jaar weer terug naar Zeeland en kon weer teug bij InTec aan het werk.
“Sinds mijn eerste werkdag is er veel veranderd bij InTec. Werden er eerst nog zaken aan de keukentafel besproken, nu wordt alles tot in de puntjes gedocumenteerd. We zijn enorm gegroeid en super professioneel geworden.
Met het volgen van MBO avondopleidingen, heb ik mezelf verder gespecialiseerd in mijn vakgebied. Ik werkte overdag en ging drie avonden in de week naar school.
Geregeld volg ik nu nog een cursus om mijn kennis op peil te houden.”

Team met leuke mensen

Frank werkt inmiddels als projectleider op de afdeling Werktuigbouwkunde. Hij doet de projectbegeleiding, maar daarnaast nog veel meer.
“Ik begeleid projecten; zet de jongens aan het werk, bezoek bouwvergaderingen en doe een stukje de werkvoorbereiding. Verder spring ik weleens bij in het magazijn en pak alles rondom het bestellen van gereedschappen op. Mijn werkdag gaat nooit zoals gedacht en dat vind ik juist leuk.
Mijn team bestaat uit een leuke club mensen waarmee ik iedere dag contact heb over de voortgang van hun werkzaamheden. Ze moeten vooruit kunnen.
Er gaat ook weleens wat fout, maar dat lossen we altijd samen op. Speelt er iets in het team dan praten we dat meteen uit om het niet te laten escaleren.”

Uitdagingen in zijn werk

In zijn werk komt Frank geregeld uitdagingen tegen. Zo is hij als projectleider betrokken bij de renovatie van 80 appartementen in Middelburg. De bewoners bleven in hun woning tijdens deze werkzaamheden.
“Dit is logistiek een enorme uitdaging om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. De appartementen zijn nu all-electric. Van een CV-ketel naar een warmtepomp, van gas naar inductie koken etc. De verhuurder heeft een energiecoach ingezet om de bewoners te begeleiden bij het duurzaam gebruiken van de woning.”

Weinig hiërarchie en fijne werksfeer

Ons Zeeuws familiebedrijf bevalt Frank nog steeds prima.
“Bij InTec kun je lekker je eigen ding doen. De organisatie is flexibel, doordat er weinig hiërarchie is. Er is een fijne werksfeer; je kunt tegen iedereen zeggen wat je denkt. Niks is onmogelijk qua opleidingen en doorgroeimogelijkheden, als het maar nuttig is voor het bedrijf.
Zolang ik het leuk vind, zit ik hier prima. Ik heb nog steeds plezier in mijn dagelijkse werk.”