Vragen? Bel: 0113 34 11 00
Spoed buiten openingstijden?
Bel: 06 51 55 67 68
Contact

Inspectie en onderhoud

Centrale verwarming

Regelmatig onderhoud wordt aanbevolen door de fabrikant van uw cv-unit en is één van de voorwaarden waaraan voldaan moet zijn bij eventuele aanspraken op garanties.

Goed en regelmatig onderhoud heeft bovendien als resultaat:

  • Schonere verbranding
  • Betrouwbare werking.
  • Goed rendement.
  • Langere levensduur.

Voordeel van registratie in ons onderhoudsbestand:

  • Geen omkijken meer naar het tijdig plannen van onderhoud. Wij nemen jaarlijks contact met u op.
  • Wij bieden spoedige hulp bij storingen : doorgaans dezelfde dag.
  • Vaste prijs voor de onderhoudsbeurt    : we rekenen geen aparte voorrijkosten

 

Kijk hier )  voor de keuzemogelijkheden voor een contract voor uw cv toestel.  

Airconditioning

Zijn uw airco installaties al EPBD goedgekeurd?

De EPBD staat voor Energy Performance Building Directive en is een Europese richtlijn voor de energieprestaties van gebouwen. Deze richtlijn omvat tal van maatregelen om gebruikers/eigenaren van gebouwen bewust te maken van het energieverbruik van hun gebouwen en stimuleert tot het treffen van maatregelen om energie te besparen.

Sinds 1 december 2013 is het verplicht deze keuring uit te laten voeren aan alle airconditioninginstallatiesbinnen utiliteitsgebouwen met een totaal koelvermogen van 12 kW of meer. Kort gezegd verplicht het u als eigenaar/beheerder om de koelinstallatie periodiek te laten keuren door een EPBD-gecertificeerde monteur.Tijdens de keuring zal er een rapportage opgesteld worden waarin onder meer adviezen worden verwerkt voor het verbeteren van de energieprestatie van de koelinstallatie.

Wat betekent EPBD voor u?

Airconditioninginstallaties met een totaal koelvermogen van 12 kW en meer moeten eens in de vijf jaar EPBD gekeurd worden. De energiecomponent van airconditioningsystemen krijgt van veel gebouwbeheerders weinig aandacht. Veel klimaatsystemen staan niet optimaal afgesteld of sluiten niet aan bij de koelbehoefte van een gebouw. De nieuwe keuringsverplichting brengt hier verandering in. Bijkomend voordeel is dat de exploitatiekosten van het gebouw omlaag gaan als verbeteringen worden toegepast.

Energiebesparing = kostenbesparing

Een goed afgesteld airconditioningsysteem bespaart al snel 10% tot 30% op de jaarlijkse energiekosten. Voor meer informatie over de verplichte EPDB-keuring verwijzen wij u ook graag naar de website van RVO.

Onze gecertificeerde inspecteurs helpen u graag bij het EPBD-keuringstraject

Storing melden

Voor het melden van een storing of defecten kunt u eenvoudig contact met ons opnemen. Wij doen er alles aan om u zo spoedig mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Voor storingen zijn wij bereikbaar op (0113) 34 11 00.
Buiten openingstijden is onze servicedienst voor spoedeisende zaken bereikbaar op nummer 06 51 55 67 68.

 

Informatie aanvraag: Inspectie en onderhoud

* Verplichte velden