Duurzame energie

duurzame energie
Wie energie bespaart helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en spaart kostbare grondstoffen. Het is ook goed voor uw portemonnee: u bespaart op uw gas- en elektriciteitsrekening. Ook als huiseigenaar of huurder bent u er inmiddels vast van overtuigd dat het roer om moet. Wij helpen u graag een eindje op weg.

InTec Installatietechniek biedt u de mogelijkheid om besparingen door te voeren door toepassing van:

Zonnepanelen of zonneboiler

De zon is een goedkope, duurzame en schone energiebron. Zonne-energie is immers gratis. Zonne-energie is ook duurzaam; de zon houdt nooit op te schijnen en zonne-energie is schoon. Er komt geen enkele vervuilende productiemethode aan te pas.

Warmtepompen

Omgevingswarmte, uit de bodem of uit de lucht rondom uw woning, is bruikbaar om de woning duurzaam mee te verwarmen of te koelen. Dit kan door middel van een warmtepomp.

Het warmtepompsysteem kan net als een CV-installatie of zonnecollector het huis voorzien van verwarming en warm water. Het werkt dan feitelijk als een omgekeerde koelkast. In een koelkast wordt warmte onttrokken aan de binnenkant van de koelkast, waardoor de temperatuur daalt. Het apparaat geeft de warmte af aan de lucht buiten het apparaat. In de zomer houdt het warmtepompsysteem uw huis koel.

Warmtepompsystemen zijn duurzaam. Het rendement voor verwarming kan oplopen tot 140 procent. De bron van warmte is bovendien onbeperkt en kosteloos beschikbaar: grond- en oppervlaktewater, buitenlucht en ventilatielucht.

Lagetemperatuurverwarming: LTV-systemen

In plaats van met gewone radiatoren, kan warmte ook door het huis worden verspreid met wand- of vloerverwarming, via lagetemperatuurverwarming.
Lagetemperatuurverwarming verwarmt kamers gelijkmatiger en constanter. Dat gebeurt via vloerverwarming, wandverwarming of lagetemperatuurradiatoren. LTV gebruikt water van relatief lage temperatuur: maximaal 55 graden Celsius. Bij gewone radiatoren met een cv-ketel is dat negentig graden.

Warme-TerugWin-unit: WTW-systemen

Balansventilatie door middel van een HR warmte-terugwin-unit. Dit ventilatiesysteem gebruikt warmte uit afgevoerde lucht om de ingevoerde lucht van buiten op te warmen (dus voor te verwarmen) voordat deze in huis verspreid wordt.

Douche-WTW

Dit systeem rond de afvoer van de douche maakt gebruik van warmte uit wegstromend douchewater, om koud leidingwater voor te verwarmen. De boiler of ketel hoeft dan minder hard te stoken, omdat het water al is voorverwarmd.