Centrale verwarming

centrale verwarming
InTec Installatietechniek is specialist op het gebied van centrale verwarming. U kunt bij ons terecht voor onderhoud, aanpassingen, renovatie of vervanging van uw cv-ketel.

Wij voorzien woningen, kantoren, scholen en bedrijfsgebouwen van centrale verwarming. Tevens kunt u bij ons terecht voor het leveren van cv materialen, vanaf een koppeling tot een complete cv installatie. Deze installatie wordt door ons geheel uitgerekend en indien nodig wordt montagegereedschap ter beschikking gesteld.

Een nieuwe cv-ketel

Is uw huidige cv-ketel aan vervanging toe? InTec kan u helpen met de aanschaf van een nieuwe ketel. In een persoonlijk gesprek kunt u al uw wensen en verwachtingen kenbaar maken. U ontvangt van ons een uitgebreid advies en een offerte waar alle slijtage gevoelige onderdelen zoals, gaskraan, inlaatcombinatie, expansievat, rookgasafvoer en dergelijke inbegrepen zijn. Dit zodat u weer volledig op uw nieuwe installatie kunt vertrouwen.

Onderhoud aan uw cv-ketel

Is uw cv-ketel aan een onderhoudsbeurt toe? Bij InTec kunt u terecht voor periodiek onderhoud van alle merken cv-ketels. Ook hebt u de mogelijkheid hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten. Ieder jaar komt een van onze monteurs dan bij u langs voor een onderhoudsbeurt aan uw ketel. U hoeft niet zelf een afspraak te maken. Wij houden dit in de gaten voor u. Hiermee voorkomt u dat uw ketel kapot gaat op een moment dat u hem echt niet kunt missen. Makkelijk toch?

De centrale verwarming is samengebouwd uit verschillende componenten:

  • De verwarmingsbron ( cv-ketel of warmtepomp)
  • De warmte afgifte installatie
  • Het leidingnet
  • De regeling

De cv ketel

U kunt bij ons terecht voor diverse merken cv-ketels. Alle merken zijn geselecteerd op deugdelijkheid en goed rendement. Alle ketels zijn hoogrendementsketels met een modulerende brandertechniek. Wij selecteren de cv-ketel voor u aan de hand van een warmteverlies berekening van het pand. Indien het een combiketel betreft wordt bovendien de warmwater vraag beoordeeld. Dit alles betekent dat wij u een ketel bieden met een bepaalde verwarmingscapaciteit en noodzakelijke tapwater hoeveelheid passend bij uw woning en wensen.

InTec is dealer van de merken:

De warmte afgifte installatie

Dit is de installatie die de warmte van de cv-ketel in uw woning brengt. Dit kan middels radiatoren, convectoren, wand- of vloerverwarming en indirect gestookte heaters. Tegenwoordig worden de meeste installaties uitgevoerd als lage temperatuur installatie. Dit betekent dat de maximale temperatuur in het systeem 55 graden bedraagt. Dit heeft 3 belangrijke voordelen:

  1. een comfortabeler en stabieler binnenklimaat
  2. hoger rendement van uw cv-ketel
  3. geschikt voor de toepassing van een warmtepomp

Wij werken graag met Radson radiatoren. Meer informatie leest u op de website www.radson.com external link.

Het leidingnet

Het leidingnet is het leidingwerk tussen de warmtebron en de warmteafgifte installatie. Dit kan uitgevoerd worden in dikwandig staal, dunwandig stalen precisiebuis of kunststofbuis zuurstofdicht. Tegenwoordig wordt de kunststofbuis het meest toegepast.

De temperatuurregeling

Het regelen van de temperatuur van uw cv installatie is een belangrijk onderdeel. Dit bepaalt de gebruiksvriendelijkheid van uw installatie en de juiste temperatuurregeling. De juiste regeling voor uw installatie bepalen is afhankelijk van uw wensen:

  • Wilt u de cv installatie op een bepaalde tijd aan of uit laten gaan
  • Wilt u de temperatuur in de woonkamer regelen of ook nog in andere ruimten
  • Heeft u in uw woning radiatoren, vloerverwarming of is sprake van een combinatie van deze

Al deze vragen helpen ons om voor u een juiste regeling te selecteren.

Voor de kamer- of klokthermostaat adviseren wij u Honeywell external link.